Home

Achtergrond

Tulpen redelijk van prijs

Het tulpenseizoen is nu in volle gang. Vorige week werden er tien procent meer tulpen aangevoerd dan vorig jaar in dezelfde week.

Daarmee kwam de totale seizoensaanvoer, van week 30 tot en met nu, op een plus van maar liefst 43 procent. Daarmee is natuurlijk veel van de slechte prijsvorming van de voorgaande weken verklaard, tezamen met de beroerde weersomstandigheden.

Inmiddels is de situatie echter beter geworden. Het feit dat de consument vaak beslist om vanwege het prijsniveau één of meer bossen tulpen mee naar huis te nemen is daaraan debet. De opgestarte promotiecampagnes dragen daaraan ook hun steentje bij.

Op de vestiging Aalsmeer van FloraHolland was wit aan het einde van de week duur te noemen met een prijs van € 0,16. Ook rood lag goed in de markt en kwam uit op een prijs van € 0,15. Paars deed € 0,14. De twee kleuren en geel gingen tussen de € 0,12 en € 0,13. De breedte van het sortiment neemt inmiddels ook behoorlijk toe. Aparte soorten brengen mooi geld op en kwamen regelmatig uit op € 0,50.

Ook in Rijnsburg begint het eindelijk beter te worden in de tulpenprijzen. Het zijn voornamelijk de tulpen van het massa-assortiment die de middenprijs omhoog helpen. Parkiettulpen bleven soms wat teleurstellend hangen in prijs en ook de mooie zwaardere tulpen zijn in verhouding niet echt meegestegen met de markt. In het exclusieve blok werden in Rijnsburg de dubbele tulpen 'Endless love' en 'Foxtrot' zeer goed gewaardeerd met prijzen van rond de 5 dubbeltjes. ‘Renown Unique’ is nog steeds de uitschieter; met een volle kar blijft de prijs nog steeds € 1,54.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.