Home

Achtergrond

Tulpen in overvloed in keuringszaal

Het assortiment tulpen dat deze week in de keuringszaal staat, is zeer breed.

Alle mogelijke kleuren worden getoond voor zowel de wekelijkse keuring als voor de CNB Podiumkeuring en de kwaliteit is over het algemeen goed tot zeer goed. Prima van stand is de fraaie gevormde Tulipa 'Devenish' die door C.G. van den Berg is ingezonden. Ronduit aantrekkelijk en breed toepasbaar de kleine pottulp 'Outbreak' van Rob Paarlberg.

Boots zette de forse, roze Tulipa 'The Bold' in de zaal, de firma Boon Tulipa 'Marie Jo' en Polder Tulips de gele, mooi gevormde T 'Lady Maya'. Het is slechts een greep uit een omvangrijk kleurenpallet dat deze week in de keuringszaal staat opgesteld De kwekersvereniging Hyacinthus blaast flink in de bus met een stevige Hyacinthus 'Purple Sensation'. De kwekersvereniging Blue Pearl doet dat met de gelijknamige hyacint.

Verder staat Hyacinthus 8697-1 van Blom/Pennings er ook deze week weer uitermate goed bij. Het Hyacintenteam van Hobaho toont de gele snijhyacint 'Gipsy Princess', naast de eveneens gele cultivar 'Yellow Jada' van R. Nederstigt. Salmon BV tenslotte zette een nieuwe witte hyacintenzaailing in de keuringszaal. Een forse goed genagelde bloem die uit een kleine bolmaat is voortgekomen. Benieuwd wat het resultaat is als er een dikkere bol wordt gebruikt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.