Home

Achtergrond

Transportsector vreest vertraging wegenbouw

Transportorganisaties vrezen dat grote infrastructurele projecten door de val van het kabinet vertraging oplopen. Verladersorganisatie EVO en transportorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) riepen de politiek vandaag op om prioriteit te geven aan projecten die voor economisch herstel moeten zorgen.

"Wij gaan ervan uit dat de infrastructurele projecten die in het kader van de spoedwet versneld worden aangelegd geen gevaar lopen nu het kabinet is gevallen'', aldus een woordvoerder van TLN. De spoedwet van Verkeersminister Camiel Eurlings maakt het mogelijk dat op dertig locaties in Nederland versneld spitsstroken en andere wegverbredingen worden aangelegd.


Ook verladersorganisatie EVO benadrukt dat projecten die voor economisch herstel moeten zorgen geen vertraging mogen oplopen. De organisatie denkt bijvoorbeeld aan de invoering van de kilometerprijs. ,,Maar ook andere belangrijke processen, zoals het terugdringen van administratieve lasten en het makkelijker maken van internationale handel, mogen geen vertraging oplopen'', aldus directeur Dick van den Broek Humphreij van EVO.


TLN hoopt ook dat de Eerste Kamer snel instemt met de crisis- en herstelwet. Met deze wet wil het kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten versnellen. De Tweede Kamer stemde al in met de 'crisiswet'. ,,Het is belangrijk dat deze wet er komt. Wij roepen de Eerste Kamer dan ook op om door te pakken'', aldus de TLN-zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.