Home

Achtergrond

Traditionele krantenformaat bij oud papier

Het broadsheet-formaat wordt in Nederland een zeldzaamheid.

Dit jaar nemen alweer drie krantentitels afscheid van de oude vertrouwde afmeting. De Volkskrant stapt op maandag 29 maart over op halfformaat, het zogenoemde tabloid en het Dagblad van het Noorden volgt op donderdag 1 april. In het najaar, op 1 oktober, stapt het Nederlands Dagblad over op berlinerformaat, dat iets groter is dan tabloid.

Kranten die serieus overwegen om in 2011 van het grootformaat af te stappen zijn de titels van HDC Media (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander). Hoofdredacteur Geert ten Dam van HDC Media liet donderdag weten dat verschillende werkgroepen binnen het bedrijf 'zwaar studeren' op de mogelijkheden om de kranten in de toekomst op tabloid af te drukken.

Kranten die vooralsnog blijven verschijnen op grootformaat zijn De Telegraaf, NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.