Home

Achtergrond

The Greenery start nieuw afzetbedrijf

De naam van coöperatie The Greenery wordt Coforta.

Tegelijk met de naamswijziging maakte The Greenery bekend een nieuw handelshuis te starten naast het bestaande handelshuis (The Greenery BV). Dat nieuwe verkoopbedrijf heet Coforta Verkoop BV. Dit onderdeel gaat product van achttien procent van de telers van de coöperatie afzetten.

Deze telers kozen eerder deze maand voor het zogeheten T-model. Hierbij blijven telers wel lid van de coöperatie. Coforta Verkoop richt zich op de groothandel en export.

Het bestaande handelshuis blijft actief als The Greenery BV en verkoopt rechtstreeks aan binnen- en buitenlandse supermarktketens. Coforta zet circa 40 procent van het volume af, terwijl The Greenery BV een aandeel van 60 procent overhoudt van 82 procent van de telers.

De coöperatie benadrukt dat ze zelf hoofdverantwoordelijk blijft voor de commerciële strategie, ook voor die van het nieuwe afzetbedrijf: Coforta Verkoop BV.

De nieuwe naam combineert de ”co” van coöperatie of samenwerking, en forta verwijst naar kracht. Het officiële motto: samen sterk vanuit individuele kracht, aldus de organisatie.

De coöperatie verhuist Barendrecht naar Bleiswijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.