Home

Achtergrond

Teler Leo van der Houwen geeft uitleg aan minister Verburg

Tomatenteler Leo van der Houwen uit het West-Brabantse Steenbergen heeft vandaag aan minister Gerda Verburg uitgelegd hoe hij door het jaar voorziet in zijn personeel.

‘s Winters heeft hij in het dal niet meer dan 200 manuren per week werk, maar in het hoogseizoen loopt dat op tot 4000 uren. De tomatenteler, afkomstig uit ‘s Gravenzande, is in 2001 in Steenbergen begonnen. In 2004 heeft hij zijn bedrijf uitgebreid. Hij levert op jaarbasis 32.000 mW energie aan het net.Minister Verburg opperde tijdens het bezoek aan Steenbergen het idee om een dependance van de Hogere Agrarische School Den Bosch op te zetten in West-Brabant. Foto Rien Geleijnse

Paprikateler Robert Grootscholten oogst paprika’s voor telersvereniging Paprika NL. De nieuwe telersvereniging van afzetorganisatie The Greenery laat de verkoop via de coöperatie lopen. De groene paprika van Grootscholten is het eerste product dat via het nieuwe afzetmodel loopt. Grootscholten oogst nu voor de derde week. "De volumes lopen nu redelijk op." Bij telersvereniging Paprika NL is naar verwachting circa 85 procent van het paprika-areaal van The Greenery ingetekend. Foto Rein Geleijnse

Leerlingen van de MBO-opleiding akkerbouw aan het AOC Terra in Emmen doen aaltjesonderzoek op PPO Proefboerderij ’t Kompas in het Drentse Valthermond. De jongeren poten aardappelen in veelal zelf meegebrachte grond, vertelt akkerbouwdocent Ingmar Veneman-Fleurke. "Over zes weken is te zien of er cysten op zitten. Op basis van zo’n onderzoek kun je bijvoorbeeld rassenkeuze en grondbehandeling bepalen. Het is belangrijk om te weten hoe je grond eraan toe is." Elke maandag krijgen leerlingen van het AOC praktijkles op de proefboerderij. Foto Harry Tielman

Een Chinese melker stort ’s ochtends vroeg een ketel melk uit in een melkbus. Deze melk gaat waarschijnlijk wel streng gecontroleerd richting consument. Melk en vooral melkpoeder van eigen Chinese bodem blijft echter een dubieus imago houden bij de eigen consument. Oorzaak zijn aanhoudende berichten over vondsten van met melamine besmet melkpoeder. Dit weekeinde is 170 ton vorig jaar geproduceerd, vervuild poeder gevonden bij twee bedrijven in de autonome regio Ningxia Hui. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.