Home

Achtergrond 242 x bekeken 1 reactie

Supermarkten boeken hogere omzet

De Nederlandse supermarkten hebben in januari een omzet van 2,39 miljard euro gehaald. Dat is 3,1 procent meer dan een jaar eerder, toen een omzet van 2,32 miljard euro werd gerealiseerd.

Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksbureau GfK.
De omzet kwam vooral door een extra verkoopdag ten opzichte van januari 2009. Wordt die dag buiten beschouwing gelaten, dan groeide de omzet met 1,8 procent. De waarde van de gemiddelde kassabon was met 22,10 euro ongeveer gelijk aan die van een jaar eerder.

In 2009 zagen de supers de totale omzet met gemiddeld 3,5 procent stijgen naar 31,05 miljard euro. Die groei werd gemaakt, doordat consumenten erg veel reclameartikelen kochten, liet het marktonderzoeksbureau donderdag weten. Van de omzet werd 14,5 procent gehaald uit aanbiedingen. In 2008 lag dit aandeel op 11,6 procent.

Koopjesjagers sloegen hun slag in alle assortimentsgroepen. Het meest geliefd waren de schoonmaakartikelen; ruim 30 procent van de wasmiddelen en de afwasmiddelen werd in de aanbieding verkocht. In 2008 lag dit aandeel op ruim een kwart.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    r.veenstra

    Hoe kan dat nou als je leest dat nederlanders besparen op eten en drinken? Dat komt gewoon door de akties die ze voeren. Alles waar we gek op zijn voetbalplaatjes ,2 halen een betalen (maar niet echt natuurlijk,reken de euro naar de gulden),spaarakties ;dierentuinbonnen, pannen,handdoeken etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.