Home

Achtergrond

Supermarkt Haïti stort alsnog in

Een beschadigde supermarkt in Haïti is een maand na de aardbeving alsnog ingestort, terwijl enkele mensen zich in het gebouw bevonden.

Reddingswerkers zetten zwaar materieel in om zich een weg te banen door staal en beton in een poging de circa acht mensen te bereiken die zich in het pand van vijf verdiepingen bevonden. Na zes uur zoeken hielden ze het echter voor gezien omdat ze geen tekenen van leven hadden vernomen.

De instorting deed zich voor toen een bedrijf de lichamen uit het gebouw haalde van mensen die bij de zware beving van 12 januari omkwamen, aldus de opzichter woensdag. Het gebouw stortte verder in toen de onderneming een graafmachine inzette om lichamen te verwijderen. De slachtoffers zijn vermoedelijk hongerige plunderaars op zoek naar voedsel, zei de opzichter. Amerikaanse militairen en politie van de Verenigde Naties hebben het gebied afgezet.

De zware aardbeving van 12 januari kostte volgens de meest recente cijfers aan ongeveer 230.000 mensen het leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.