Home

Achtergrond 6 reacties

Super de Boer verrast door actie Wakker Dier

Super de Boer (SdB) is verrast door de actie van Wakker Dier.

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf. Wakker Dier heeft van SdB geëist om het magazine Lekker Leven met daarin een artikel over de productie van welzijnsvriendelijker varkensvlees terug te halen en dit publiekelijk te rectificeren.

"We zijn verrast", aldus de woordvoerder. "We hebben het dierenwelzijn hoog in het vaandel." SdB wil inhoudelijk verder nog niet op de zaak in gaan. "We zijn de eis van Wakker Dier zorgvuldig aan het bestuderen en zullen met een weloverwogen reactie komen." De woordvoerder bevestigt wel dat het hier gaat om een project waar Jumbo, de nieuwe eigenaar van SdB (nog) niet bij is betrokken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  aat

  Laat ze lekker zeuren, die lui hebben met deze winterse temperaturen ook niets anders te doen dan foldertjes te lezen...

 • no-profile-image

  sam

  laat je niet gek maken door lekkerdier ze zijn daar allemaal gestoort

 • no-profile-image

  eerlijk

  Het word tijd voor een nieuwe aktiegroep met de naam "lekker dier" of is die er al....Hoe een boer het ook doet het is bijna nooit goed volgens de geleerde dierenvrienden....

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik begin zo langzamerhand mijn mening over supermarkten (positief) bij te stellen. Wat de oplettende lezer uit dit artikel opvalt is dat de supermarkt graag duurzamere (milieuvriendelijker, diervriendelijker en boervriendelijker) producten wil verkopen. Nu het zo langzamerhand de goeie kant op gaat worden ze weer lastig gevallen door "onze vrienden" van wakker dier. Triest hoor, ik zou me kapot schamen als ik lid was van deze club...

  SdB krijgt van mij alle lof!

 • no-profile-image

  gert

  als varkensboer heb ik altijd een gruwelijke hekel aan die Sjoerd vd Wouw. Maar nu ben ik het voor 1 x in m'n leven met hem eens ( waarscjhijnlijk ook de laatste x). Het blad ligt al een week in de kantine en ook ik erger me aan de valse beweringen van de supermarkten. Ik vind zelfs dat de belangenbehrtigers hier een punt van moeten maken. Kom op Wyno en Annechien. Het kan toch niet zo zijn dat een rellerig clubje ons het kaas van het brood laten eten. Die biggen leven niet in de wei of rusten op stro. het kunnen wel mijn super pietrain biggen zijn?? en ze liggen misschien wel op volledig rooster?
  en aan liegen heb ik een barre hekel. en als ze dan ook nog over onze rug een hoge marge hebben brrrrrrrr?

 • no-profile-image

  varkenshoudster uit het oosten

  Als we praten over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen als Super de Boer zijnde (blz 40 van Lekker Leven), maar vervolgens ook vermeldt dat dit gebeurd zonder dat de consument dit iets extra's kost, snapt u al dat ook dit weer over de rug van de varkenshouder gaat. Weer minder spek op de ribben. Hoe kunnen we als varkenssector verantwoord en eerlijk produceren, zonder dat dat allemaal vergoed wordt? Ik wil best onder hun condities gaan produceren, maar wel met een goede eerlijke vergoeding, waar blijft deze??? De kostprijs stijgt met een kwart, maar de opbrengst......
  Bedankt Super de Boer !!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.