Home

Achtergrond

Studenten bezetten bestuursgebouw Utrecht

Een groep van enkele tientallen Utrechtse studenten heeft maandagochtend rond kwart over zeven het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht bezet.

De studenten protesteren hiermee tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op onderwijs en de vermoedelijke afschaffing van de basisbeurs. Bovendien zijn zij boos op het college van bestuur, dat eind vorige jaar heeft besloten de papieren versie van het onafhankelijke U-blad af te schaffen.

De studenten hebben de ingang gebarricadeerd met stoelen en tafels. Diverse medewerkers van de universiteit staan wat onwennig voor de dichte deur. De demonstranten hebben zich verspreid over de drie etages van het gebouw.

Een woordvoerder van de studenten noemt het college van bestuur ,,ondemocratisch'' en eist dat de bestuurders beter naar studenten gaan luisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.