Home

Achtergrond 159 x bekeken

Studenten Nijmegen houden bezetting vol

De studenten in Nijmegen die maandag een collegezaal van de Radboud Universiteit hebben bezet, zijn niet van plan hun actie af te breken.

"Wij gaan door'', zei een woordvoerder van de actievoerders. Zij eisen dat het college van bestuur openlijk verklaart dat studenten er met de voorgenomen bezuinigingen op het onderwijs er niet op achteruit mogen gaan.

"Wij hebben het gehad met alle bezuinigingen en we vinden het fijn als het bestuur achter ons staat'', aldus de woordvoerder. De bezetters zijn in principe niet tegen een herziening van de basisbeurs, zolang het de student niet meer gaat kosten. De leiding van de universiteit sprak zich maandag wel uit tegen bezuinigingen, maar een eventuele herziening van het stelsel van studiefinanciering moet daar volgens het college los van worden gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.