Home

Achtergrond

'Structuurhoudend voer van Coppens een succes'

De overstap van Coppens Diervoeding op een nieuwe voerlijn is een succes.

De dieren presteren beter en de fabriek groeit als kool. Volgens Coppens is duidelijk verbetering te zien van de resultaten bij pluimvee en varkens. Bij dit voer (Inno Feed) worden sommige grondstoffen structuurhoudend gemalen voor betere darmgezondheid en andere grondstoffen fijner gemalen voor een optimale vertering.

Bij onderzoek op Poultry Research Centre groeiden vleeskuikens gemiddeld 59,2 gram per dag. Het aflevergewicht was 2.358 gram bij StruCo, een volledig vleeskuikenvoer en 2.427 gram bij Sprint, een kernvoer dat wordt ingezet op bedrijven die zelf tarwe bijmengen. Dieren zijn gezonder en groeien harder, aldus Coppens. Het voer is er ook voor legkippen, kalkoenen en varkens.

Stand 136

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.