Home

Achtergrond

Strafzaak tegen jager verder ondanks fout OM

Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) een "ernstige fout'' heeft gemaakt door het belangrijkste bewijsmiddel te laten vernietigen, gaat de strafzaak over een mysterieus jachtongeval in Bavel in november 2007 door.

Dat besliste het gerechtshof in Den Bosch dinsdagmiddag.

In november 2007 werd de 39-jarige Joska Gosens uit Breda tijdens een wandeling dodelijk geraakt door een kogel uit het jachtgeweer van de 72-jarige Johan K. Die zou vanuit een nabijgelegen jachthut op een duif hebben willen schieten. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorig jaar tot een werkstraf van 240 uur wegens dood door schuld. Het OM vindt dat sprake is van doodslag en ging in hoger beroep.

Vorige maand bleek dat het wapen per ongeluk is vernietigd, een fout die volgens het gerechtshof volledig voor rekening van het OM komt. Aanvullende schietproeven, waar het OM zelf om had gevraagd, zijn nu niet meer mogelijk. Advocaat Frank Koningsveld vond dat dit moest leiden tot niet-ontvankelijkheid van het OM. Het hof stelt echter dat K. niet wezenlijk in zijn belangen is geschaad, omdat de gevraagde schietproeven naar het oordeel van het hof toch al zinloos waren. De verdediging had zelf niet om nader onderzoek naar het wapen gevraagd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.