Home

Achtergrond 219 x bekeken

Storm eist tientallen levens in Frankrijk

Het noodweer dat vandaag over het westen van Europa raast, heeft in Frankrijk zeker 45 mensenlevens geëist.

Dit berichte het comité voor bescherming van de bevolking. Daarmee heeft de storm in Europa al aan vijftig mensen het leven gekost. Er zijn ook mensen omgekomen in Spanje, Portugal en Duitsland.

Ook in België is een dode gevallen. In het Belgische Geldenaken, in Wallonië, overleed een man doordat hij onder een omvallende boom terecht kwam. Ook elders in België veroorzaakte het stormweer veel overlast. Vooral in de Ardennen en de provincie Limburg moest de brandweer veelvuldig uitrukken omdat er omgewaaide bomen op de weg lagen.

Ook gebouwen liepen hier en daar averij op door de storm. In Meise, bij Brussel, moest een bejaardentehuis ontruimd worden wegens schade aan het dak. In Brussel en Antwerpen werden parken uit voorzorg gesloten.

Het zwaarst is het West-Franse departement Vendée getroffen, meldden de Franse autoriteiten. Daar zijn bijna dertig doden gevallen als gevolg van buitengewone regenval en overstromingen. Ook het westelijke department Charente-Maritime is zwaar getroffen. Een woordvoerder van het comité bescherming bevolking, commandant Samuel Bernes, vreesde vanavond dat er nog meer slachtoffers zullen worden aangetroffen.

Een miljoen huishoudens in West-Frankrijk heeft geen elektriciteit meer. Het elektriciteitsbedrijf EDF heeft laten weten dat het enkele dagen kan duren voor de stroomvoorziening is hersteld in de zwaarst getroffen gebieden. De Franse president Nicolas Sarkozy bezoekt de getroffen regio's maandagmorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.