Home

Achtergrond

Sneeuw verhindert inspecties boktor

Hevige sneeuwval, vanochtend en afgelopen weekeinde, heeft de inspecties van bedrijven rond Boskoop op de aanwezigheid van de Oost-Aziatische boktor vertraagd.

Bedrijven zullen daardoor minder snel worden vrijgegeven. Dat stelt keuringsdienst Naktuinbouw op zijn website. Door de sneeuw kunnen de keurmeesters de inspecties buiten niet goed uitvoeren. Daarom is besloten eerst plantmateriaal in kassen en loodsen te inspecteren. Zo wil men zo min mogelijk tijd verliezen.

Pas als controles (binnen én buiten) hebben uitgewezen dat een bedrijf geheel vrij is van de boktor, mag het weer gewassen verhandelen. Minister Verburg zei vorige week te hopen dat de inspecties binnen drie weken kunnen worden afgerond, maar dat lijkt mede door de sneeuwval moeilijk haalbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.