Home

Achtergrond

Slecht jaar voor horeca

Consumenten hebben vorig jaar minder uitgegeven in de horeca. De omzet in de horeca daalde met 5,3 procent vergeleken met een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral hotels en cafés zagen de omzet teruglopen.

Het omzetvolume daalde in 2009 met 7,4 procent vergeleken met een jaar eerder. Sinds het begin van de waarneming in 1993 is een dergelijke daling niet voorgekomen, aldus het CBS. Omdat de prijzen gemiddeld met 2,2 procent stegen, kwam de daling van de omzet uit op gemiddeld 5,3 procent.

De omzet van hotels liep met bijna 9 procent terug. Door de economische crisis kregen zij minder zakelijke klanten en liep het aantal conferenties terug. Cafés behaalden 7,5 procent minder omzet, terwijl consumpties gemiddeld 4,6 procent duurder waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.