Home

Achtergrond 3 reacties

Slachtoffers door listeria-kaas Lidl

Met listeria-besmette kaas van grootgrutter Lidl heeft minstens zes dodelijke slachtoffers geëist.

Dat hebben de voedingsautoriteiten bevestigd tegenover het landbouwblad Dlz-Magazin. De kaas werd in de tweede helft van januari in Duitsland en Oostenrijk teruggeroepen. Toen was nog niets bekend over slachtoffers.

Gezien de lange incubatietijd kunnen nog meer slachtoffers volgen. Bij de kaas gaat het om een huismerkproduct dat voor Lidl wordt gemaakt door een Oostenrijks bedrijf.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin

  nou boertje lunteren ik vind dat jij wel heel snel kunt onderzoeken. ik denk bij lidl nou niet bepaald aan biologisch of boerderij producten en juist eerder aan een kaas waarvan de melk zoveel behandelingen ondergaan heeft, dat het nog een wonder mag heten dat er alleen listeria in zit

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  waarschijnlijk rauwmelkse kaas dus niet gepasteuriseerd Er zal met wel met meer van die boerderij en biologische producten wat mis zijn ben ik bang voor, ik ken het het ver en be werken van rauwe melk in een zuivelfabriek wel ,en als je dan zie hoeveel bewerkingen die melk ondergaat voordat het wordt verwerkt tot kaas snap ik niet dat er rauwmelkse kaas of melk of vla of yoghurt wordt verkocht ik hoef het in ieder geval niet.

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  U boert biologisch of verwerkt rauwe melk? Als dat zo is snap ik uw reactie wel, Een ieder is vrij te eten wat men wil, dat bestrijd ik ook niet . Maar mijn ervaringen met rauwe melk zijn van dien aard dat ik het mijn of mn geinsleden nooit voor zal zetten, en zal het een ieder afraden te eten of te drinken.

Of registreer je om te kunnen reageren.