Home

Achtergrond

Slachtoffers Halle krijgen voorschot

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS gaat de slachtoffers van de treinramp in Halle geld voorschieten.

Ze kunnen daarmee de kosten dekken die ze door het ongeluk moeten maken, bijvoorbeeld voor medische verzorging of omdat ze tijdelijk niet kunnen werken.

Een NMBS-woordvoerder heeft dat woensdag gezegd in de Vlaamse krant De Standaard. Twaalf mensen hebben al een declaratie ingediend. Hoeveel de spoorwegmaatschappij denkt kwijt te zijn aan de schadeloosstelling, kon de woordvoerder niet zeggen.

Bij de treinramp in Halle begin vorige week kwamen minstens achttien mensen om het leven. Circa 170 raakten gewond. Mogelijk kwam de botsing van twee passagierstreinen in de stad bij Brussel, doordat een machinist door rood reed. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.