Home

Achtergrond 2 reacties

SdB met Tönnies in project tussensegment

Super de Boer is met de Dierenbescherming bezig met een project voor duurzamer tussensegment varkensvlees in Duitsland.

Dat blijkt uit het artikel in het magazine Lekker Leven van Super de Boer. Hoewel de Dierenbescherming niet gelukkig is met de publicatie van Super de Boer en deze voorbarig noemt, bevestigt de organisatie wel dat er over gesproken wordt met Super de Boer. Het gaat om varkensvlees dat in de toekomst mogelijk één Beter Leven-ster zou kunnen krijgen van de Dierenbescherming.

Het vlees van Super de Boer is via grossier Groothedde uit Vaassen afkomstig van slachterij Tönnies. Directeur Henny Groothedde van Groothedde Vaassen bevestigt dat Tönnies bezig is om varkenshouders te zoeken voor het project. Deelnemende varkenshouders moeten hun dieren meer afleidingsmateriaal geven. Op termijn is de doelstelling ook om te kunnen stoppen met het couperen van staarten. Drachtige zeugen zouden de beschikking moeten krijgen over stro en of papier om hun nesteldrang te bevredigen. De mannelijke dieren worden bij Tönnies, zoals bekend al sinds vorig jaar niet meer gecastreerd.

Voorlichtingstraject

Volgens Groothedde is Tönnies bezig met een voorlichtingstraject richting de varkenshouders. Het valt volgens hem echter nog niet mee om op korte termijn veel bedrijven zo te laten ombouwen dat ze in dit project passen. Hij kan dan ook geen termijn noemen wanneer er voldoende dieren worden geproduceerd. Ook is niet duidelijk om hoeveel varkens het gaat. Wel geeft Groothedde aan dat vlees uit dit project mogelijk ook geleverd zal gaan worden aan andere supermarktketens, zoals Plus en C1000.

Super de Boer is onlangs overgenomen door Jumbo supermarkten. Een woordvoerder van Jumbo meldt dat er wordt gewerkt aan integratie van de programma’s voor duurzaam varkensvlees van beide ondernemingen. "Het project waar het hier over gaat is echter nog geheel voor verantwoordelijkheid van Super de Boer." Jumbo heeft zoals bekend het Jumbo-bewust varkensvlees met één ster afkomstig van Canadese strooiselstallen in een aantal winkels.

Lees ook: Wakker Dier dreigt met kort geding tegen Super de Boer

Laatste reacties

  • no-profile-image

    job

    waar kun je weer lekker gezond bio industrie vlees kopen zonder ster?

  • no-profile-image

    Rheda Fan

    Moet je even kijken op de website van tonnies werksverkauf. Vorige week half varken diepvriesklaar voor 2 euro per kg zonder kop en poten.

Of registreer je om te kunnen reageren.