Home

Achtergrond 6 reacties

'Screenen en ruimen op één dag niet stressvol'

Het screenen en ruimen op één dag levert geen zichtbare stress op bij de geiten.

Dat stelt de commissie Vaarkamp-Ohl in een kort verslag van de zesde en zevende week van de ruimingen vanwege de Q-koorts.

Begin februari is de zogenoemde tweede ronde van de ruimingen begonnen. Daarin worden geruimde bedrijven opnieuw bezocht om te zien of eerder niet drachtig bevonden geiten toch drachtig blijken te zijn. Als dat het geval is worden de betreffende dieren alsnog geruimd.

Bij die tweede ronde vindt het screenen en ruimen op één dag plaats, omdat het om weinig dieren gaat. De commissie, die speciaal let op het dierenwelzijn, spreekt opnieuw haar waardering uit voor de rust en aandacht, waarmee de ruimingen worden uitgevoerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bezorgde moeder

  Het ruimen van de geiten is niks op aan te merken gebeurd allemaal correct!
  Alleen moet je niet vragen wat het allemaal kost!
  En als het dan ook nog eens14 gr. onder nul is staan alle auto,s ook nog eens de hele dag stationair te draaien om de mensen warm te houden Goed voor het millieu.
  Maar de nazorg voor de geitenboeren daar wordt helemaal niets meegedaan.!
  Na de eerste ruiming als alles achter de rug is hoor je werkelijk helemaal niets en dan ook niets meer Je moet het allemaal maar zien te rooien.
  Niks van het Ministerie e.d. Het is al net zo als de mevrouw op tv al zei:achter op de vrachtwagen met de afgevoerde geiten kun je beter een bordje hangen met de tekst :"'En zoek het nu maar uit"" Diep triest.

 • no-profile-image

  overeem

  Op de dag lijkt dat misschien mee te vallen maar kom maar eens een dag later meneer Vaarkamp. Wij hadden stress genoeg in elk geval. Een groot aantal aan de diaree, sommige hielden terstond op met melk geven en 2 blauwe uiers.
  Ik snap zulke geleerde mensen niet het is toch logisch dat dit nadertijd komt.

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Ja, bezorgde moeder. Ik ben de mevrouw op de tv. Met de vervolgschade hebben ze het steeds over de MKZ en de Varkenspest maar met de nazorg doen ze niet zoals met de MKZ en de Varkenspest. Want toen hadden ze een draaiboek klaarliggen voor ook onderanderen geestelijke nazorg en zakelijke nazorg, nu is er helemaal niets.
  Waarom kunnen ze dan voor de vervolgschade ook niet afwijken van de MKZ, enz. Ze doen ook maar net hoe hun het beste uitkomt. Hun is natuurlijk het Ministerie van LNV.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Tja, beste Verbazing Alom; hier in dit land functioneert nu eenmaal niets op een normale/praktische manier. Dat komt omdat er helemaal geen denkvermogen meer is.

 • no-profile-image

  vebazing

  Er worden zoals verwacht zeer weinig geiten geruimd in de tweede ronde.
  Waarom wordt er dan in materiaal en manschappen zo gigantisch uitgepakt in de tweede ronde???
  Geitenhouders zijn zeer verbaasd dat hier bakken geld wordt weggegooid en dat zij financieel erg in de prblemen komen.
  Er zijn bedrijven waar in de tweede ronde maar 10 geiten geruimd worden en waar het volgende komt voorrijden.
  Rendac met de grote container met aanhanger. Een verrijker op een dieplader, een kledingwagen met twee man personeel. Een doucheunit met een man personeel. Een coordinator, een administrateur, een hygienist , twee scanners, zes bedrijfverzorgers 6 AI-ders, vier man van de VWA , een taxateur de hele tijd voor de taxatie van 10 geiten. Tegelijkertijd wordt er vijfhonderd meter verderop op een ander bedrijf ook voor de tweede ronde dit zelfde spektakel opgevoerd.
  Had men deze rondes op elkaar afgestemd dan schat ik dat dit zeker 20 duizend EURO bespaard zou hebben .
  Dit is een schatting maar het zou nog wel heel veel meer kunnen zijn. Wie is hier verantwoordelijk voor??????

 • no-profile-image

  Vrouw van geruimde geitenboer

  Er is wel degelijk denkvermogen, alleen ze gebruiken het niet op de juiste manier. Elke boeren... kan bedenken dat de meeste van de geruimde bedrijven in de financiële problemen komen. Ze komen de geiten halen en daarna is het inderdaad "zoek het maar lekker uit". Niemand durft in Den Haag op te staan en met zijn vuist op tafel te slaan om te komen voor de geitenboeren, want het zijn er "toch maar 71". Ze het gezin achter die 71 bedrijven.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.