Home

Achtergrond 299 x bekeken 4 reacties

Schappen zoeken inkomsten

De productschappen Akkerbouw, HPA, Diervoeder en Wijn willen een nieuwe inkomstenbron aanboren.

Voorzitter Theo Meijer wil zo de krimp van de productschappen opvangen.

Deze inkomsten komen naast die uit heffingen en die uit het medebewind dat de schappen uitvoeren voor de overheid. In 2013 en 2015 lopen de EU-marktordeningsregels af. Meijer: "Ik verwacht dan minder werk vanuit Brussel. De productschappen zullen daardoor verder krimpen."

Om dat te voorkomen wil Meij­er dat de schappen een derde geldstroom aanboren. "Ze zijn uitstekend in staat innovatieve projecten uit te voeren. Door onze medebewindtaken zijn wij al helemaal ingericht op het verwerken en beheren van veel gegevens."

Meijer wil niet alleen de inkomsten vergroten. Hij ziet ook mogelijkheden om kosten te besparen. Meijer pleit voor een eigen servicedienst voor alle productschappen, zowel de plantaardige als de dierlijke. "Ook zoek ik meer samenwerking op het gebied van juridische zaken, accountancy en administratie."

Een andere wens van Meijer is om de Brusselse activiteiten van alle productschappen te combineren. "Eén Brussels kantoor bespaart veel kosten. De plantaardige en dierlijke productschappen praten al langer over gezamenlijke huisvesting. Ook onderzoeken we of het zinvol is of het Productschap Diervoeder een productschap moet blijven na de privatisering van het GMP+-systeem of een commissie kan worden onder een ander schap."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leo

  of gewoon stoppen als je produkt niet te verkopen is ga gewoon iets anders doen maare uhh niet hier.

 • no-profile-image

  nn

  opheffen afschaffen ruimen.

 • no-profile-image

  Teo Mijjer (ook CDA)

  Domme boeren, wij van het Hoofdproductschap Akkerbouw creëren gewoon ons eigen bestaansrecht. Daar hebben jullie geen invloed op. Maar jullie moeten wel betaaaalen.

 • no-profile-image

  gert

  Zorg eerst maar eens voor de boeren,genoeg dure mensen op die luxe kantoren

Of registreer je om te kunnen reageren.