Home

Achtergrond 2 reacties

RvS wijst bezwaren tegen Groesbeeks bedrijf af

De Groesbeekse pluimveehouder Huub van Deurzen mag voorlopig gewoon doorgaan met de vergunningsprocedure voor de herbevolking van zijn legbedrijf.

De Raad van State (RvS) heeft een verzoek om een voorlopige voorziening van Wakker Dier en de vereniging Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) afgewezen.

Wakker Dier en WMG hadden beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente Groesbeek om een nieuwe milieuvergunning voor het legbedrijf goed te keuren. Deze vergunning is per 11 november ter inzage gelegd. Nu het beroep van Wakker Dier en WMG voorlopig is afgewezen kan de gebruikelijke procedure gewoon door gezet worden, hoewel RvS nog wel een definitieve uitspraak over het beroep moet doen.

Er is al jaren een strijd gaande tussen Van Deurzen en tegenstanders van zijn bedrijf. Vorig jaar leidde dat er toe dat de pluimveehouder besloot om zijn bedrijfsomvang terug te brengen van 300.000 naar 232.000 hennen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    johan

    waarom niet 500.000. Dat werkt geweldig. gezonde eieren, gezonde kippen en gezonde mensen en last but not least een gezonde economie

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    Ik dacht: wàt???? Wakker dier verliest een zaak??? Totdat ik las: de definitieve uitspraak moet nog komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.