Home

Achtergrond

Rutte verwijt Verhagen reputatieschade

VVD-leider Mark Rutte vindt dat CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken ervoor verantwoordelijk is dat het aanzien van Nederland grote schade heeft opgelopen door NAVO-chef Rasmussen een brief te laten schrijven die in het kabinet verscheurd is.

Rutte zei dat vandaag in het televisieprogramma Business Class. Volgens Rutte heeft het kabinet ,,onwaarschijnlijk zitten prutsen'', maar is het Verhagen die Nederland internationaal ,,in ons hemd heeft gezet''. Verhagen heeft, vermoedt Rutte, gedacht dat hij de PvdA klem zou kunnen zetten met het NAVO-verzoek om langer in Uruzgan te blijven.

Rutte verwijt PvdA-leider Wouter Bos dat die de kwestie Uruzgan heeft gebruikt voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Balkenende krijgt van de VVD-leider het verwijt dat hij heeft laten gebeuren dat Bos en Verhagen openlijk ruzie maakten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.