Home

Achtergrond

Russische oligarchen rijker na crisisjaar

2009 was ondanks de economische crisis een goed jaar voor Ruslands allerrijksten.

Dat stelt het Russische zakentijdschrift Finans. Het tijdschrift publiceerde maandag een lijst met de rijkste Russen van 2010. Staalmagnaat Vladimir Lisin staat met 18,8 miljard dollar op de eerste plaats.

Lisin is de eigenaar van staalconcern Novolipetsk. Een jaar geleden bezat hij nog een kleine 8 miljard dollar. Zijn bedrijf maakte grote winst, waardoor hij Michael Prokhorov in de Russische notering der rijken van de eerste plaats kon stoten. Prokhorov, eigenaar van investeringsmaatschappij Onexim, is nu met een eigen vermogen van een krappe 18 miljard dollar de een-na-rijkste Rus.

Roman Abramovich, eigenaar van voetbalclub Chelsea, is met 17 miljard goed voor de derde plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.