Home

Achtergrond

Rusland wil productie van pluimvee vergroten

De Russische overheid heeft plannen om de pluimveeproductie sterk te vergroten.

Landbouwminister Yelena Skrynnik heeft laten weten dat er nog dit jaar 23 nieuwe complexen worden gebouwd, met een totale capaciteit van 320.000 ton. Het streven van Skrynnik is om de productie tot 2012 met 25 procent te verhogen en om in vier tot vijf jaar volledig zelfvoorzienend te worden.

Ook met varkensvlees wil Rusland zelfvoorzienend worden. Pluimvee- en varkensproducenten profiteren nu al van hogere prijzen dankzij dit streven. Een van de manieren waarop Rusland de afhankelijkheid van importen wil beperken, is het opwerpen van handelsbeperkingen. De Verenigde Staten mogen vanwege een verbod op chloorkip bijvoorbeeld geen pluimveevlees naar Rusland exporteren en ook de import van Amerikaanse varkensvlees ligt nagenoeg stil. Deze maatregelen drukken het aanbod en drijven binnenlandse prijzen op.

De importbeperking zorgen wel voor felle onenigheid tussen Rusland en de VS. De Russische overheid heeft laten weten bereid te zijn om nog deze week hierover met de VS te praten. Naar verwachting zal dat gesprek op 28 februari plaatsvinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.