Home

Achtergrond 1 reactie

Rumoer over vergoeding streekcommissies

Bij tenminste twee van de drie streekcommissies in Gelderland is onvrede over de manier waarop de provincie de vergoedingen van de voorzitters heeft ingetrokken.

Voorzitter Marja van der Tas van de streekcommissie Veluwe heeft aanvankelijk haar functie neergelegd toen ze van gedeputeerde Harry Keereweer te horen kreeg dat de vergoeding naar beneden zou worden bijgesteld. Van der Tas zegt nu dat ze voorlopig blijft om de continuïteit te waarborgen in een periode waarin de Natura 2000-beheerplannen moeten worden vastgesteld. Jan Wolleswinkel, voorzitter van de streekcommissie Gelderse Vallei, wacht de situatie nog even af.

De voorzitters van de streekcommissies Gelderse Vallei, Achterhoek en Liemers, en Veluwe kregen begin januari bericht over de verlaging van de vergoeding, die ongeveer 6.800 euro per jaar bedraagt. In plaats van een vaste vergoeding krijgen zij nu ongeveer 300 euro per vergadering.

Wolleswinkel krijgt helemaal geen vergoeding meer, omdat zijn werk als voorzitter volgens de provincie voortvloeit uit zijn voorzitterschap van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei. Die laatste functie is volgens Wolleswinkel onbetaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje van buten

    Ja zo gaat dat. Bij de provincie-ambtenaren is nu ook doorgedrongen dat de boeren voor niets werken.Waarom zouden ze deze bestuurders dan wel een vergoeding moeten betalen? Ze werken thuis immers voor niks!

Of registreer je om te kunnen reageren.