Home

Achtergrond

Ruimteveer Endeavour gelanceerd

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft het ruimteveer Endeavour maandagmorgen om 10.14 uur (Nederlandse tijd) gelanceerd vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida.

De lancering zou aanvankelijk al zondagochtend plaatshebben, maar omdat het te bewolkt was boven de ruimtebasis werd het plan uitgesteld.

De Endeavour heeft zes bemanningsleden aan boord, allen Amerikanen. Hij moet onder meer een nieuwe module, de Tranquility, naar het internationale ruimtestation ISS brengen. De module heeft een koepel met zes ramen. Van daaruit heeft de bemanning van het ISS een beter uitzicht op planeten, sterren en de aarde. Dat moet nieuwe wetenschappelijke waarnemingen en foto- en filmmateriaal opleveren. Ook kan het vrije uitzicht helpen bij de bediening van de robotarmen van het ISS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.