Home

Achtergrond 149 x bekeken

Rouvoet: op weg naar verkiezingen

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) gaat uit van vervroegde verkiezingen. Een lijmpoging acht hij gezien de gebeurtenissen van vrijdagnacht en de opstelling van de PvdA niet haalbaar.

Rouvoet zei dat vanmiddag vlak voor een gesprek met premier Jan Peter Balkenende. De twee willen de ontstane situatie bespreken na het opstappen van alle PvdA-bewindslieden en de val van het kabinet.

Rouvoet maakte duidelijk dat wat hem betreft de twee partijen de komende tijd ,,op de winkel passen''.

De leider van de ChristenUnie stelde dat de val van het kabinet heel slecht is voor het land. Terugblikkend op het urenlange crisisberaad tot ver in de vrijdagnacht zei hij het jammer te vinden dat de PvdA niet de wil had om eruit te komen en een oplossing te zoeken voor het conflict over een mogelijk langer verblijf in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Rouvoet sprak opnieuw de lezing van de PvdA tegen dat er niet geluisterd zou zijn naar de door haar aangedragen alternatieven. Volgens hem is er een ultieme poging gewaagd maar heeft de PvdA de kans niet gegrepen. De ChristenUnie-voorman sprak van een beschamende vertoning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.