Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Ringrot aardappelen zijn in België geteeld

De consumptieaardappelen waar de Plantenziektenkundige Dienst (PD) ringrot heeft aangetroffen, zijn in België geteeld door een akkerbouwer uit Noord-Holland, die ook pootgoed voor eigen gebruik heeft geteeld.

De ringrot werd gevonden bij de routinematige controle op aardappelverwerkende bedrijven. Na de vondst heeft de PD onderzoek gedaan op het akkerbouwbedrijf. In drie partijen consumptieaardappelen van drie verschillende rassen is ringrot gevonden. De PD spreekt daarom van een zware besmetting. "De bacterie moet al langere tijd op het betreffende bedrijf aanwezig zijn geweest."

Op één ander bedrijf is ringrot gevonden in pootgoed dat was geleverd door het besmette bedrijf. De PD kan de bron van de besmetting niet achterhalen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Romain Cools

    Ik betreur de suggestieve titel van dit artikel, waardoor de indruk wordt gewekt bij de lezer dat dit een 'Belgisch probleem' zou betreffen.
    Is het niet correct om te vermelden dat het gaat over Nederlandse aardappelen in België geteeld ?

Of registreer je om te kunnen reageren.