Home

Achtergrond

Reparatie nodig aan dak Roertunnel A73

Rijkswaterstaat (RWS) laat delen van het dak van de Roertunnel van de A73 versterken, omdat op zo'n tien plekken hittewerende platen door de inwerking van vocht naar beneden kunnen vallen.

Een woordvoerder van de dienst bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Waar de betonnen tunnelelementen bij elkaar komen, sijpelt water door en dat kan de hittewerende platen ontzetten. RWS gaat op die plekken ijzeren beugels aanbrengen die de platen op hun plek houden. Daar boven komt een goot die eventueel lekwater afvoert. De reparatie zal worden uitgevoerd tijdens de eerstvolgende onderhoudssluiting. Wanneer, is nog niet bekend.

De hittewerende platen zijn alleen aangebracht op plekken die extra moeten worden beschermd, omdat er boven de tunnel technische installaties staan of spoorwegen de tunnel kruisen. De platen bieden bij brand een uur extra bescherming. Begin januari werd de Roertunnel uit voorzorg afgesloten om een loszittende plaat te verwijderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.