Home

Achtergrond

Remarkable versterkt tulpensortiment

De kwekersvereniging Remarkable staat er om bekend tulpen te brengen die in vele opzichten tot de top behoren of zullen gaan behoren.

De Tulipa onder het indrukwekkend lange nummer 94.000.000.-01 is er zo eentje. Mooi diep paars van kleur en een stevig gewas. Fraai van snit en mooi crème is Tulipa 'Crème Flag' van J. Holtmaat, kwalitatief zeer goed zijn de vazen met T. 'Denmark' van Remarkable, super geel T. 'Golden Prins Claus' van P. Koedijk en bloedrood de Yokohama zaailing 'Bloody Mary' van Mulder Tulips.

Daarnaast is er nog een macht aan tulpen in de keuringszaal aanwezig. Zowel voor de keuring, als voor de CNB Podiumpresentatie. Kwekerij De Schüllhorn verrast de bezoekers van de keuring met een collectie Fritillaria. Daaronder bevindt zich de bekende Fritillaria meleagris (het kievitseitje), alsmede de Fr. reuterii met een gele rand aan de bloem, de zalmkleurige Fr. minita en onder andere ook de groene gestippelde Fr. crossiflora.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.