Home

Achtergrond 3 reacties

Recordpoging ter herdenking geruimde geiten

Dierenrechtenorganisatie EDEV (Een Dier Een Vriend) doet donderdag een wereldrecordpoging om de meer dan 40.000 geiten en schapen te herdenken die de afgelopen tijd zijn afgemaakt in verband met de Q-koorts.

De bedoeling is voor ieder dier een kaars aan te steken. Om de aandacht extra op de dieren te vestigen probeert EDEV daarmee in het Guinness Book of World Records te komen.

Het aansteken begint vanaf 14.30 uur in de Pastoor van Arskerk in Delft. In de kaarsen zal het gezicht van een geit te zien zijn, liet een woordvoerder van EDEV dinsdag weten. Dominee, schrijver en dichter Hans Bouma spreekt rond 15.00 uur een requiem ter nagedachtenis uit. Niet alleen aan de schapen en geiten, maar ook aan de meer dan zevenhonderd miljoen andere dieren die ieder jaar in de bio-industrie in Nederland worden opgefokt en gedood.

Het aansteken van de kaarsen vormt het begin van de campagne nooitmeerruimen.nl. Volgens EDEV zoeken mensen naar een weg van vreedzaam protest tegen de bio-industrie en de ruimingen. De actie van donderdag zal wereldwijd de aandacht vestigen op ,,onze schandalige en wrede manier van omgaan met weerlozen dieren'', aldus de woordvoerder. "De zoveelste uitbraak van een ziekte bij dieren die overslaat naar mensen - na de gekkekoeienziekte, varkenspest en vogelgriep - zou toch moeten leiden tot een overdenking over hoe wij, mensen, met dieren denken te mogen omspringen.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onzeker geitenboertje

  De overheid is onschendbaar, dat is het probleem, ze doen maar naar eigen goeddunken. Kijk maar naar de zinloze ruimingen. Er zijn ook al q koorts bact aangetroffen in stro en in tankmelk van koeien. Maar Verburg gaat lekker door, lekker boertje pesten met de perceelsregistratie en is dat nog niet opgelost, dan begint ze nog een keer te zeiken over het antibiotica gebruik. Ga lekker zo door, dan weet je dat dit de laatste generatie boeren is.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de boeren zijn de dupe van de streken van VERBURG en KLINK,in welk land worden de dieren zo massaal zinloos afgeslacht als in Nederland ??? de boerenbedrijven in Nederland zijn een doorn in het oog van VERBURG. NATURA 2009 ??? hoeveel boerenbedrijven moeten daarvoor aan de kant VERBURG.

 • no-profile-image

  Geef de boeren maar weer

  ... en tot een overdenking over hoe de overheid met boeren denkt te mogen omspringen. Als boeren niet tot uitbreiden en weer uitbreiden gedwongen zouden worden... Boeren hebben wel degelijk een hart voor dieren! maar kunnen niet van de lucht leven al zouden sommigen dat willen.

Of registreer je om te kunnen reageren.