Home

Achtergrond 228 x bekeken 1 reactie

Record aantal tulpen op bloemenveilingen

In de Valentijnsweek zijn er meer tulpen dan rozen voor de klokken van de bloemenveilingen gekomen.

Meer dan 100 miljoen stuks werden aangevoerd en de markt kon het prima hebben. Ondanks de aanvoerstijging van bijna 10 procent vergeleken met vorig seizoen, bleef de gemiddelde prijs met € 0,15 namelijk op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Het was ook voor de kopers een prima prijs om goed handel mee te kunnen blijven doen. Want al te dure bloemen levert vrijwel altijd een negatieve reactie in de periode erna en dat is nu niet het geval. Sterker nog, in de loop van de week daalden de prijzen wel, maar werd ook duidelijk dat twee grote Duitse retailketens na de Valentijnsdag volop doorgaan met de tulpenprogramma's. Het handelsvertrouwen in de tulp lijkt groot en dat geeft goede moed op de volgende weken. Het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien lijken de voorspelde sneeuwbuien in geheel Europa.

Woensdag 24 februari zal in de Productbijeenkomst Tulp in Zwaagdijk dieper worden ingegaan op de perikelen in de afzetmarkt. Drie vooraanstaande bloemenexporteurs geven vanaf dan 19.00 uur hun visie op de afzetmarkt van de afgelopen én komende jaren. Aanmelden kan via simonevantol@floraholland.nl

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Rueze dat de tulpen prijs goed is voor de handel. Ik ben echter meer geinteresseerd in >Is de prijs goed voor de tulpen trekker<. Die heeft duidelijk magere jaren achter de rug en toen waren de prijzen voor de handel ook niet slecht. Ik begrijp niet dat een Veiling Cooperatie niet uitgaat van telers prijzen. De organisatie is perslot het verlengstuk van de bloemen boeren en niet van de handelaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.