Home

Achtergrond

Rechtbank: bedrijf moet strooizout leveren

Zoutleverancier Eurosalt moet nog vrijdagavond strooizout leveren aan de provincie Gelderland.

Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald, nadat de provincie vrijdag naar de rechter stapte om Eurosalt te dwingen volgens afspraak te leveren. Het strooizout in de grootste provincie van het land is vrijwel op.

Gelderland besloot eerder deze week al alleen nog op veelgebruikte en belangrijke provinciale wegen te strooien wegens een tekort aan zout. Vooral wegen in de Achterhoek en op de Veluwe moeten het zonder een zoutlaag stellen. De rechter heeft nu vrijdag dus gezegd dat Eurosalt vrijdagavond nog moet leveren aan Gelderland. Als nieuw zout uitblijft levert dat grote problemen op voor de provinciale wegen, aldus een provinciewoordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.