Home

Achtergrond 220 x bekeken

RWA biedt telers driejarig teeltcontract voor brouwgerst

De Oostenrijkse graanverwerker RWA biedt graantelers een driejarig contract voor brouwgerst.

Voor dit jaar garandeert Raiffeissen Ware Austria een prijs tussen 130 en 150 euro per ton. Volgend jaar stijgt de prijs naar 132 tot 155 euro. In 2012 krijgen de telers tussen de 137 en 160 euro. De werkelijke uitbetalingsprijs wordt bepaald aan de hand van de tarwenotering op de termijnmarkt Euronext. De Mannheim-notering voor brouwgerst ligt deze week op 119 euro.

De garantieprijzen gelden voor maximaal 2 ton brouwgerst per hectare. De rest wordt via een pool vermarkt. RWA wil met de meerjarige contracten de telers van brouwgerst meer zekerheid geven, zegt manager Ernst Gauhs. "Sterk wisselende prijzen maakt de planning van de teelt lastig."

Of registreer je om te kunnen reageren.