Home

Achtergrond

PvdA stijgt wat in peiling

De PvdA heeft baat bij de koers van politiek leider Wouter Bos die deze week definitief een langere missie in Uruzgan heeft afgewezen.

Dat blijkt donderdag uit de peiling van onderzoeksbureau Synovate.

In de Politieke Barometer stijgt de PvdA een zetel naar 21 zetels. D66 gaat van 17 naar 18 zetels. Het CDA verliest twee zetels en komt uit op 32 zetels. Bij de overige partijen verandert niets vergeleken met de vorige peiling.

Uit een extra analyse blijkt dat PVV-aanhangers die gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, een voorkeur hebben voor een lokale partij (33 procent), Trots op Nederland (18 procent) en de VVD (16 procent). Alleen in Almere en Den Haag doet de PVV 3 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.