Home

Achtergrond 3 reacties

PvdA boos over negatief koopadvies Bijleveld

De PvdA wil opheldering van staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) over haar advies om geen woningen te kopen in zogenoemde uitbreidingswijken op het platteland.

PvdA-Kamerlid Staf Depla wil Bijleveld daar dinsdag in het wekelijkse vragenuurtje over aan de tand voelen.

"Bevolkingskrimp op het platteland is een serieus probleem, maar zo spant Bijleveld het paard achter de wagen. Haar oproep geen nieuwe woningen op het platteland te kopen was onverstandig.'', aldus Depla zaterdag. "Als je mensen bang maakt om een huis te kopen, versterk je het probleem.''

Hij is het eens met het beleid om op plekken van grote leegstand huizen te slopen en nieuwbouwprojecten op het platteland scherp tegen het licht te houden. "Want bij leegstand kom je in een neerwaartse spiraal.'' Het bouwen van nieuwe huizen op plekken waar daar geen behoefte aan is noemt hij "gewoon dom''.

Ook de NVM (makelaars) en gemeenten in Groningen, Zeeland en Drenthe zijn niet blij met het advies van Bijleveld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Mevr. Bijleveld heeft een conclusie getrokken uit de gegevens over de ontvolking. Heel netjes door die te vertalen voor de toekomstige huizen koper. Verder heeft ze met deze tip getracht het woon werk verkeer te verminderen en de plattelands wegen te ontlasten. om verder nog maar te zwijgen van de bijkomende voordelen voor de boeren waar het gaat over bezwaarschriften en andere hinderlijke activiteiten van de import bewoner jegens de boeren.
  Dit noem ik VISIE!

 • no-profile-image

  Draaideur politiek mag op zijn retour

  Zo zie ja maar als je eerlijk bent ;dan doe je het ook niet goed.
  wanneer doet een politca het goed?

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Maar dit zal de achterliggende gedachte wel niet zijn geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.