Home

Achtergrond

Productschap teert 8,4 miljoen euro in op reserves

Het Productschap Tuinbouw (PT) teert dit jaar 8,4 miljoen euro in op de reserves voor de bloemisterij.

De begroting voor de bloemisterij bedraagt 32,3 miljoen euro, maar de baten zijn door lagere omzetten en heffingpercentages teruggelopen tot 24 miljoen euro.

In 2010 zijn door het geldtekort nauwelijks nog nieuwe projecten in de bloemisterij worden toegekend. Volgens een woordvoerder is de sectorcommissie die geld aan projecten toewijst, gedwongen de komende jaren veel kritischer te zijn.

Van het verhogen van heffingen is volgens het PT voorlopig nog geen sprake. Wel speelt de financiële situatie een rol wanneer dit jaar wordt besloten over welke taken het PT in de toekomst wel en niet zou moeten uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.