Home

Achtergrond

Productie Flandria neemt toe

De productie van veel vollegrondsgroenten onder het keurmerk Flandria is in 2009 sterk gestegen.

Een hoger volume vertaalde zich vaak niet in een hogere omzet, melden de belangrijkste veilingen in België. De omzet van onder meer prei, knolselderij, venkel en witlof steeg wel.

Flandria is een keurmerk dat aangeeft dat de teler op milieubewuste wijze heeft geproduceerd. Schadelijke insecten worden door Flandria-telers door natuurlijke vijanden bestreden. Op dit moment vallen meer dan 55 soorten groenten en fruit onder het Flandria-label.

De productie van broccoli nam toe met 8,4 procent toe tot 3,7 miljoen stuks. De omzet daalde 28 procent tot 1,5 miljoen euro. De productie van prei steeg 2,6 procent tot ruim 63 miljoen kg. De omzet van prei steeg 46 procent tot bijna 38 miljoen euro.

De productie van witlof steeg 16 procent tot 5,5 miljoen stuks, bij een 11 procent hogere omzet van 427.000 euro. De grootste omzetdaling kwam op het conto van witte kool. De omzet daalde 51 procent ondanks een 16 procent hogere productie.

Klik hier om de volledige lijst te raadplegen

Of registreer je om te kunnen reageren.