Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Prijzen tulpen laag, maar hoopvol

In de achterliggende week werden 86 miljoen tulpen aangevoerd voor gemiddeld 13 cent bij de vestigingen van de bloemenveiling FloraHolland.

Veel cultivars hadden het aanvankelijk moeilijk. Vanaf het begin van het seizoen zijn nu bijna 730 miljoen tulpen aangevoerd en dat is 25 procent meer dan vorig seizoen. In dat opzicht valt de gemiddelde prijsdaling van 1,7 cent tot 13,1 cent niet eens tegen.

Inmiddels gaat het gelukkig stukken beter. In de laatste weken ligt de aanvoer 15 procent hoger dan vorig seizoen en dat is een forse toename. Het prijsniveau lag de afgelopen week echter een cent hoger dan vorig jaar en dat versterkt het vertrouwen in de tulpenmarkt.

Beter nog lijkt het (eindelijk) in de leliemarkt te gaan. De aanvoer van lelies lag ruim 10 procent hoger dan in dezelfde week van het vorige seizoen terwijl de prijzen in alle hoofdgroepen tussen de 10 en 20 procent hoger liggen. Bij alle vestigingen van FloraHolland samen werden afgelopen week 750.000 Longiflorums voor gemiddeld 37 cent geveild, 420.000 Aziaten en bijna een miljoen LA-hybriden voor 41 cent en 2,3 miljoen Orientals voor 75 cent.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun

    Ben ik nou gek of dement? De middenprijs is gedaald. Er wordt dus 25 % meer aangevoerd voor een lagere prijs.....Vooruitzichten zijn goed dus volgend jaar weer 20% meer voor weer een lagere prijs? Wat een logica.

Of registreer je om te kunnen reageren.