Home

Achtergrond 375 x bekeken 31 reacties

Prijs nertsenbont stijgt met 60 procent in jaar tijd

De prijzen van Nederlandse nertsenbont op de Deense veiling liggen deze week 60 procent hoger dan in 2009 op dezelfde veiling.

Een pels bracht ongeveer 40 euro op, vergeleken bij 25 euro vorig jaar. Bovendien was Nederland na Denemarken de grootste aanbieder op de grootste veiling ooit in Kopenhagen.

Dat meldt de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE). Volgens directeur Wim Verhagen is de vraag naar bont groter dan ooit, ondanks de economische crisis. Hij stelt dat dit komt door het modebeeld, de strenge winter en de voorloperspositie van de Nederlandse nertsensector.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  piet

  Goed gedaan Kat. Nou horen we die Cas niet meer. Is zeker zijn ballen aan het zoeken?

 • no-profile-image

  ?

  Wandelaar,
  Dus wij gaan als ons landje onze straat schoonwegen en doordat we dus een van de grote leveranciers zijn, laten we een xtra groot deel van de dieren ergens anders het veel minder hebben. Hoe krom zijn de bananen.

 • no-profile-image

  zes nullen

  Nou ik dacht het niet Wandelaar. Als Bea inderdaad 800 miljard zou hebben, zou ze in één klap met stip, de rijkste persoon van de wereld zijn. Ook zou ze met de helft van haar vermogen, België bij Nederland kunnen voegen.
  Ik denk dat je toch maar eens moet kijken of het geen 800 miljoen is.
  Volgens Forbes wordt haar vermogen op 1,8 miljard geschat, waarvan 1 milard in aandelen Shell en ABN Amro.
  Dat is toch nog een héél groot verschil met 800 miljard.

 • no-profile-image

  ?

  En wat meer in en in triest is,dat een paar geitenwollensokkenfiguren zich er druk om maken.
  Als eens naar de bont industrie van Rusland gekeken, kan je de foto´s wel geven. En nu niet roepen, maar ja bla bla, wat hier verdwijnt komt daar of die kant op!!!!

 • no-profile-image

  fred

  deze berichten niet teveel in het nieuws, anders gaan straks alle boeren nertsen houden! hmm, bij een gemiddelde melkprijs van 27 cent... dan krijgt wakker dier het nog druk!
  is er ook een side waar staat hoe je die dieren kunt fokken?

 • no-profile-image

  zes nullen

  Zeg wandelaar uit waverveen,
  800 miljard voor Bea? Dat is net zoveel als de hele NL begroting. Of weet je het verschil niet tussen een miljoen, en een miljard. Scheelt alleen een paar nullen.

 • no-profile-image

  Bart

  Zo is dat bontebever, of je dieren nu houdt voor het vlees, de huid of de ogen, het maakt principieel geen ene donder uit.

  En aan Patrick, gentech free: Ze moeten jouw dan ook koud saneren! Lamzak.

 • no-profile-image

  Jan

  Een bericht om triest van te worden. Wilders hield het welzijn van nertsen binnen deze bioindustrie tegen omdat het zo zielig was voor de fokkers om zich te bekommeren om de diertjes. Hij wilde zeker bij majesteit in een goed blaadje komen. Ook Verburg draagt toch een bontje? Wat bezielt deze mensen? Hoe kan de mens zo diep zinken en zichzelf boven de dieren plaatsen? Dan moet er een steekje los zijn. De mens staat naast het dier en bewijs maar met steekhoudende argumenten dat dit niet zo is. Ik kan wel roepen dat ik boven alle mensen sta, maar is dat dan waarheid? Zo kunnen we niet stellen dat we beter en hoger en meer ontwikkeld zijn dan dieren. We zijn wel banaler en slechte. Zie maar, en kijk eens goed naar de mensen die bont dragen. Weerzinwekkend.

 • no-profile-image

  Mooi

  Alle mensen zijn mooi, met of zonder bontjas en het maakt niet uit of ze nu voor bont of tegen bont zijn.

 • no-profile-image

  Lekker warm bontje

  Dat er meer bont gedragen word komt door de anti bont grapjassen die maken zelf telkens reklame door weer ergens nertsen te bevrijden zo dat we er weer aan herinnert worden om een nieuw bontje te gaan kopen. Nogmaals bedankt voordeze gratis bont reklame...

 • no-profile-image

  brabant

  Vul jij je zakken maar snel met geld bontbever, je bent dan fijn rijk, proficiat.
  Je zult dan ook veel echte vrienden krijgen. Maar helaas ben je ontzettend arm in het hart. Arme ziel veel plezier in oost duitsland what ever.

 • no-profile-image

  greet

  Wat een onzin is dat toch om de nertsen fokkerij te verbieden,je gebruik kippendons toch ook in je kussen,koeien huiden voor jassen en tassen,en menig een draagt ook leren schoenen en tassen,en in dit weer ook leren handschoenen enz enz
  Laat die enkele krakende kale hannekamenen kop eens aan het werk gaan.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Dit is hier gemakkelijk op te lossen. Gewoon een totaal verbod op bont en handel hierin.. De EU moet dit gewoon wettelijk vastleggen. In specifieke gevallen kan er sprake zijn van een bij product.Daar valt dan over te praten.Een soort fair trade.

 • no-profile-image

  katja

  "Wanneer je al een mooie vrouw hebt"! Hoor dat stukkie Hardenbergs ballenvlees toch eens aan. Hé, lulltje vechtewater, jij hebt helemaal niks. Of ben jij er nog zo eentje die de vrouw als eigen bezit beschouwd? Dan staan jou nog heel wat Hardenbergse Harde Ballen Lessen (HHBL's) te wachte kereltje. Zoek maar alvast de volgende emancipatietrein op. Want je hebt er al gigaveel gemist!

 • no-profile-image

  Cas

  Door Brabant, Bontebever heeft in ieder geval 6 keer meer nertsenvriendjes dan in huidige situatie, dat kun jij niet zeggen. Want zoals ze in de Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche Lenie 't Hart ook altijd zegt, hoe meer dieren je kan verzorgen hoe rijker je leven.

 • no-profile-image

  xandra teurlinks

  Zou Beatrix soms aandelen in die veiling hebben?

 • no-profile-image

  Bart

  Prachtig is het een mooie bontjas, zeker wanneer je al een mooie vrouw heb. Wanneer je dit combineer dan is het puur kicken. Maar ja zoveel mooie mensen zijn er niet, helaas. En een lelijk iemand in een bontjas, ja dat is pas echt afstotend.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Negen nullen inderdaad! De majesteit zit goed bij kas, want onder andere de hele Koninklijke Houtvestreijen Het Loo van 9700 hectaren is van haar. En het paleis het Loo, en dat op de Dam en huis ten Bosch, en Drakenstein, en De Horsten, en het Kroondomein Brabantse Biesbosch en.....moet ik nog even doorgaan? Allemaal gejat van de Nederlandse burgerij! En nou weer dat bont. Ziek en kotsmisselijk word ik ervan! Ga maar eens googelen, dan heb je zo nog een paar honderd miljard aan buitenlandse bezittingen erbij!

 • no-profile-image

  een mooie vrouw in de kou

  zie je wel dat de mens zelf blijf beslissen wat wel en niet kan daar kan een paar hart roepers geen verandering in brengen
  maak het maar bonter best wel gewenst bij deze temperatuuren

 • no-profile-image

  Cas

  Verstandig besluit Nets Bontebever. Nederland is in alle opzichten te klein(zerig) voor de nertsenhouderij. Veel succes!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Zes nulletjes, wat ben jij oerstom zeg. Ik legde je op de 12e om 19.00 u uit met wat voor kapitaal bezit je moet rekenen bij onze majesteit. Niet met banktegoeden, maar met onroerend vermogen eikel. Alles bij elkaar bezit ze tienduizenden bunders grond bebouwd en onbebouwd en dan nog al die paleizen. In de Quote stond dat ze op 800 miljard euro getaxeerd wordt. Dat was wat gezakt vanwege de indexering door de crisis. Want eerder stond ze op duizend miljard! Zo, en ga nou maar eens rekenen hoeveel nullen dat wel niet zijn.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Dat komt omdat de majesteit een nieuw lingeriesetje heeft aangeschaft!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Hallo ?.? en Roelof, we leven hier niet in het oostblok dacht ik. Al zou Balkend-ende het goed doen als dictator! In- en intriest dat een koninging die honderden miljarden uit de staatsruif heeft getoucheerd (haar vermogen wordt geschat op rond 800 miljard) nog niet het fatsoen kan opbrengen om respectvol met weerloze medeschepselen om te springen. Nou ja: haar zoon bakt er ook niks van. Ook een teveel aan opa-genen!

 • no-profile-image

  Een wakker dier

  De trix is gekozen tot -dom bontje- van het jaar 2009.
  Die twijfelachtige eer viel haar enkele jaren geleden ook al te beurt.
  Niet iets om trots op te zijn.
  Dat geldt uiteraard ook voor het feit dat nederlandse producenten op één na de grootste leverancier waren.
  Triest intriest !

 • no-profile-image

  kani Baal

  Er zijn kunstbontjes in de markt waarvan je amper kunt zien dat het geen echt bont is...Waarom moeten wij dan zo nodig echt bont dragen?

 • no-profile-image

  Wakker

  In China en Rusland lachen ze zich helemaal ziek om die maffe westerlingen. Ook alle westerse modebedrijven hebben daar modellen op de catwalk die bont showen, ook de van origine westerse modebladen doen daar volop aan mee. Waar vraag is komt ook aanbod. In het Westen zal over enkele jaren uit onderzoek blijken dat insecten en planten intrinsieke waarde hebben en ook nog stress en pijn kunnen beleven. Hoe moet dat nou met al die nieuwe eiwitbronnen? Maar ja, het is toch lekker duurzaam. Doe mij nog een lekker biefstukje.

 • no-profile-image

  Roelof

  Het is altijd fijn dat er mensen ziijn zoals wakker dier uit weidestein, die met naam en woonplaats hun mening geven over bepaalde artikelen. Het is mooi dat, gezien de omstandigheden waarin geproduceert moet worden, de prijzen in ieder geval goed zijn in de nertsensector. Een sector waar behoorlijk beter met de dieren wordt omgegaan dan in het Oostblok./

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Oké dan: een compromis. Huid is prima, maar dan zonder haar erop. N's kijken hoe hard die handel dan nog loopt!

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Ik vind zelf bont niet mooi, maar voor de status en uitstraling zal ik er toch wel eens aan moeten.

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel, 60 % hoger gefeliciteerd! Bont is niet goed of fout. Echter stel ik voor om de sector koud te saneren per 1 januari 2011. De prijzen zijn nu goed en vorig jaar ook, dus is er verschrikkelijk goed verdient over de rug van dieren.
  Ik snap ook niet dat de pelsdier sector onderdeel is van het landbouw gevoel. Het heeft niets met voedselvoorziening te maken, en als sector, ik zou me er dood voor schamen.
  Bont is hot nu, wat next, zwanen ogen borduren op de nertsenjassen, vossenjanne maar weer invoeren, beren, tja, als er maar gruwelijk geld verdient kan worden dan is enig ethiek snel weg in de pelsdierensector. Bontlabel in winkels? Schaamteloos verschuilen achter WTO handelsbelangen. En vorig jaar 1 miljard euro claimen omdat de sector dreigt gesaneerd te woorden, tsss... Echt jammer ik heb geen tijd om te discusiëren, echt niet, maar dat kan later altijd nog, koud saneren 1 januari 2011 en stop met klagen.

 • no-profile-image

  nerts

  Ik ben nu bezig mijn stallocatie om te zetten naar een woningbouwlocatie. Dit leverd veel middelen op zodat ik in oost duitsland een nertsenfokkerij begin die 6 keer zo groot is als mijn huidige. Hiertegen afgezet dat de pelzen momenteel bijna het dubbele opbrengen in vergelijking met vorige jaren, hoor je mij niet meer klagen. In het oostblok is door minder regelgeving veel makkelijker veel meer te verdienen.

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.