Home

Achtergrond

President Chili: meer dan 700 doden

Het aantal mensen dat is omgekomen als gevolg van de uiterst zware aardbeving zaterdag in Chili is opgelopen tot 708.

Dit zei de Chileense president Michelle Bachelet vandaag in een televisietoespraak. De aardbeving voor de kust, 325 kilometer ten zuidwesten van Santiago, had zaterdag een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. De beving veroorzaakte ook een vloedgolf die onder meer op de Chileense eilandengroep Juan Fernández Archipel slachtoffers maakte.

Bachelet beloofde dat in de eerste levensbehoeften van de slachtoffers in de streek zal worden voorzien. Daar zijn vandaag plunderingen gemeld. Ze kondigde een noodtoestand af in de zwaarst getroffen provincies Maule en Bío Bío "ten einde de openbare orde te verzekeren en de distributie van de hulp te versnellen''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.