Home

Achtergrond

Politie bevrijdt gegijzelde treinreiziger

Een arrestatieteam heeft in de vannacht in Zaandam een einde gemaakt aan de gijzeling van een treinpassagier.

De gijzelnemer raakte daarbij gewond, meldde de politie. Over de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend.

Een treinmachinist waarschuwde de politie omstreeks half een 's nachts omdat er een gewapende man over een perron van station Zaandam Kogerveld liep. ,,Agenten troffen de man in de trein aan, maar trokken zich omwille van de veiligheid van de passagiers terug'', stelde een politiewoordvoerster.

Daarop gijzelde de man een passagier en trok met het slachtoffer te voet Zaandam in. Omdat het onderhandelaars van de politie niet lukte om contact met de man te maken, greep een arrestatieteam op een kruising van de A7/A8 in. De gijzelnemer raakte daarbij gewond.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Ook is nog onbekend wat voor wapen de man gebruikte. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.