Home

Achtergrond

'Personeel Downing Street 10 bang voor Brown'

Het personeel van Downing Street 10, het kantoor en de ambtswoning van de Britse premier, is bang voor de woedeuitbarstingen van Gordon Brown. Dit schrijft de Britse krant The Observer vandaag op basis van 'honderden gesprekken' met ooggetuigen.

Zo zou een woedende Brown eens een medewerker bij zijn jas hebben gegrepen. Een secretaresse die te langzaam typte, duwde Brown van haar stoel en nam zelf plaats achter het toetsenbord. Een medewerker durfde een briesende Brown ooit niet tegen te spreken omdat hij bang was ,,dat de premier hem in het gezicht zou slaan''.

Een woordvoerder van Brown zei desgevraagd dat deze ,,kwaadaardige aantijgingen geen enkele basis hebben''.

Brown zelf zei later tegen het tv-station Channel 4: ,,Als ik boos word, word ik boos op mezelf. Ik gooi dan kranten op de grond of dat soort dingen. Laat me absoluut duidelijk zeggen, zodat er geen misverstand over is, dat ik nog nooit, nooit in mijn leven iemand heb geslagen.''

In het Verenigd Koninkrijk moeten uiterlijk in mei parlementsverkiezingen worden gehouden. In de opiniepeilingen ligt Browns sociaaldemocratische Labourpartij zes procentpunten achter op de Conservatieven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.