Home

Achtergrond

PepsiCo ziet winst verdubbelen

Het Amerikaanse frisdrankenconcern PepsiCo heeft de winst in het vierde kwartaal bijna zien verdubbelen dankzij een sterke groei in Azië.

De volumes in de Verenigde Staten lieten echter een lichte daling zien van 1 procent. PepsiCo, na Coca-Cola de grootste frisdrankenproducent ter wereld, behaalde een winst in het vierde kwartaal van 1,4 miljard dollar, vergeleken met 719 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 4,5 procent tot 13,3 miljard dollar. De resultaten waren conform de verwachtingen van analisten.

PepsiCo, dat ook chips van het merk Frito-Lay en Tropicana-sap produceert, houdt vast aan zijn verwachting van een winstgroei, exclusief bijzondere posten, van 10 tot 11 procent in 2010. Het concern bracht afgelopen augustus een overnamebod uit op Pepsi Bottling Group en PepsiAmericas, waarmee PepsiCo het grootste deel van het bottelen en de distributie van zijn frisdranken op de Amerikaanse markt in handen krijgt. De aandeelhouders van de bottelaars zullen op 17 februari hun stem uitbrengen over deze miljardendeal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.