Home

Achtergrond

PT stort 440.00 euro heffing terug

Het Productschap Tuinbouw keert 440.000 euro uit aan bedrijven die bezwaren hebben lopen tegen de vakheffing over de periode 2004 tot en met 2009.

Dat laat het PT weten op vragen van deze krant.

De restitutie is het gevolg van een uitspraak van het college van beroep voor het bedrijfsleven. In december stelde het college dat de PT-heffing voor het Hoofdbedrijfsschap Agrarische Groothandel (HBAG) niet past in de wettelijke regels. Het beroep liep tegen de totale vakheffing, maar het college oordeelde dat de algemene vakheffing wel rechtmatig is. De restitutie komt neer op circa 10 procent van de vakheffing.

Volgens een woordvoerder gaat het om 160 beroepszaken van siertelers en importeurs. Zij krijgen het geld teruggestort.

De uitspraak betekent dat de verhouding tussen Productschap en HBAG ook wijzigt. Het PT gaat de 440.000 euro terugvorderen van het HBAG. "We zullen over de terugbetaling afspraken maken met het HBAG", stelt een woordvoerder. Het is onduidelijk wat dat betekent voor het Hoofdbedrijfschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.