Home

Achtergrond

'PT frustreert bezwaarzaken tegen vakheffing'

Het Productschap Tuinbouw (PT) frusteert de afhandeling van collectieve bezwaren tegen vakheffing voor de jaren 2006 tot en met 2008, stelt advocatenkantoor Bakker Beraad.

Volgens advocaat Gerrit van Malkenhorst (hij begeleidt een groot aantal bezwaren) was afgesproken bezwaren via een aantal voorbeeldzaken af te handelen. Nu wil het PT enkele honderden zaken behandelen. "Ze hopen ons daarmee administratief in de problemen te brengen zodat we geen beroep instellen." Het PT kon gisteren niet reageren.

Recent maakte het college van beroep voor het bedrijfsleven de uitkomst van twee beroepszaken bekend uit 2004. De vakheffing bleef grotendeels in tact. Volgens Malkenhorst verkleint dat de kans van lopende zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.