Home

Achtergrond 1 reactie

'Over twee weken duidelijkheid over N-norm zaaiuien'

Het ministerie van landbouw geeft over twee weken uitsluitsel over het mestbeleid.

Dat meldt LTO naar aanleiding van een gesprek vanmiddag met het ministerie. Dan wordt duidelijk of het ministerie vasthoudt aan de stikstofgebruiksnorm van 120 kilo per hectare voor zaaiuien. Die norm is volgens LTO veel te laag. Uit nieuw bemestingsonderzoek van het instituut PPO-WUR blijkt dat de huidige uienrassen het beste gedijen bij een stikstofgift van 170 kilogram per hectare. LTO is blij met de toezegging. "Een besluit kan niet langer op zich laten wachten in verband met de start van het seizoen."

Naast de stikstofgebruiksnorm heeft LTO ook andere knelpunten rond het mestbeleid aangekaart. "Het gaat om de regeling van boer-boer-transport, de perceelsregistratie en het ploegen van groenbemesters."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Vindt LTO de aanvoernormen voor fosfaat niet vèr onder de maat? Juist deze norm is de grootste bedreiging voor de bodemvruchtbaarheid, zeker op de fosfaatrijkere gronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.