Home

Achtergrond 1034 x bekeken 1 reactie

Ouderwets koekje als beste getest

De Knappertjes van Verkade komen uit de bus als best geteste koekje in een onderzoek dat de Consumentenbond deed naar de 25 meest populaire koekjes in Nederland.

De bond testte de koekjes op energie per portie, verzadigd vet, transvet, zout- en suikergehalte en de informatie op het etiket. "Verkade Knappertjes en Peijnenburg Koffieleutjes zou je de 'gezondere koekjes' kunnen noemen'', aldus de Consumentenbond. "Maar niet voor niets tussen aanhalingstekens. Niemand eet koekjes omdat ze zo gezond zijn.''

De bond noemt het opvallend dat het energiegehalte van de onderzochte koekjes niet zoveel verschilt. Maar omdat sommige koekjes eerder koeken zijn, kan het nog flink verschillen wat je per portie binnenkrijgt. "Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen de neiging hebben een portie helemaal op te eten.''

Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste koekjes nogal wat verzadigd vet bevatten. Ook hier komen de Knappertjes er weer goed uit. Samen met de Koffieleutjes en de Estella Roze koeken van Lidl bevatten zij de kleinste hoeveelheid van dit vet. Transvet, wat ook een slecht vet is, kwam de Bond alleen tegen in koeken van Aldi.

Van de 25 onderzochte koekjes krijgen maar zeven koekjes van de Consumentenbond een voldoende. Na de Knappertjes en Koffieleutjes scoren de Nizza kokos van Verkade, Bastogne van Lu en pure Sprenkeltjes van Bridge het best. De roze koeken van Aldi staan helemaal onderaan met een 3,9.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    De kletskopppen uit Den Haag zijn ook buiten de boot gevallen

Of registreer je om te kunnen reageren.