Home

Achtergrond

Opnieuw oehoe ontsnapt in Groningen

Opnieuw is in de provincie Groningen een oehoe ontsnapt.

Trok in november nog eentje van een particulier in Westernieland de wijde wereld in, op Valentijnsdag heeft ook Europese oehoe Pluim van attractiepark Wonderwereld Zoo in Ter Apel zijn vleugels gespreid. Dat maakte het attractiepark donderdag bekend.


Pluim nam de vleugels tijdens de wekelijkse vogelshow, waarbij bijzondere vogels van paal naar paal vliegen. Het dier is toen vermoedelijk ergens van geschrokken. ,,Waarschijnlijk stond er iemand in felle kleding foto's te maken voor de paal waar hij op moest landen'', verklaarde een dierenverzorgster van het park. ,,Heel soms schrikken de vogels, maar meestal blijven ze wel op het terrein. Dit keer helaas niet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.